Ontstaan van de cattery - Sybrinka

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ontstaan van de cattery

Op 28 Oktober 2009 heeft Cattery Siberen Brink Amsterdam, kortweg Cattery van Sybrinka het levenslicht gezien.

We hadden al eerder een Noorse Boskat, Hagrid av Jelleby. Met deze Noorse Boskat lopen wij veel shows en om shows te kunnen lopen moet hij ieder jaar zijn controle bij de dierenarts hebben en zijn benodigde entingen.


Tijdens de jaarlijkse controle van Hagrid liepen wij toevallig een Siberische kitten (One time only's Rohan) van 5 weken tegen het lijf.

Door het verschil in karakter tussen Hagird en Rohan zijn wij voor de Siberen gevallen.

Op 15 September 2009 is de Siberenpoes Janna van 't Wieltje de groep komen versterken om een nestje mee te fokken.
Op 03-05-2012 heeft Janna een nestje geworpen. Dit nestje bestond uit een 1 poes en 3 katers. Alexa de poes en Areyan 'n kater zijn beide zwart/zilver met wit. Aram en Atis de andere 2 katers zijn zwart gevlekt met wit, al de kittens zijn in de cattery gebleven. 

In de toekomst zal met Alexa weer een nestje gefokt worden. Hiervoor heeft de cattery een optie genomen op Ulan van Bereginia Rond 20 mei 2016 hopen wij Ulan in de cattery te verwelkomen. 

D.m.v. de juiste keuze van dekkater, hoopt de cattery kittens te fokken die voldoen aan de standaard van de Siberische kat en zijn kleurvariant Neva Masquerade. Er zal niet ieder jaar een nestje gefokt worden. Het doel van deze cattery is d.m.v. show lopen, vooral bij Fifé
verenigingen, de Siberische kat én zijn kleurvariant Neva Masquerade, onder de aandacht van de bezoekers te brengen.

De cattery is lid van de Nederlandse Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Katten "Felikat".

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu